Actiuni


Deszapeziri

Povestea noastra incepe in anul 1999, cand, pentru prima data, Salvatorii BGS, s-au echipat, s-au urcat in masini, si au pornit spre a ajuta cele cateva zeci de oameni blocati pentru mai bine de 12 ore de zapada si gerul rece in zona Oltenita. Aceasta prima actiune a fost o reusita, iar echipa noastra a venit in sprijinul oamenilor, reusind sa le duca provizii si sa ii scoata din pericolul de inghet.

Voluntarii BGS au continuat sa se implice, iar in anul 2003, au pornit in salvarea oamenilor izolati de zapezi de cativa metri, oameni disperati cautand un sprijin, intrucat utilajele de deszapezire nu mai faceau fata, iar ei riscau sa sufere de degeraturi si infometari.

Cea mai mare actiune de deszapezire a avut loc in anul 2012, cand echipa de voluntari BGS, formata din 210 voluntari si 42 masini de teren, s-a deplasat in zona Glodeanu Silistea, jud Buzau zona care a fost puternic afectata de caderile masive de zapada si de viscol. Impreuna au reusit sa ajute cele peste 4000 de suflete aflate in pericol din cauza zapezilor care depaseau 7 metri inaltime.

 

Inundatii

Natura ne-a invatat ca in fata ei suntem mici, dar ca impreuna putem sa ii ajutam pe cei in nevoie! In timpul inundatiilor din 2004 din judetul Ialomita, echipa de Salvatori BGS a luptat sa ii ajute pe cei care, intr-o clipa si-au vazut casele, animalele si agoniseala de o viata, spulberate…

In anul 2005, cand mii de oameni au fost afectati de inundatii in judetul Timis, echipe de salvatori BGS, agenti si medici BGS, au plecat in satele inundate si au fost alaturi de oamenii care aveau nevoie de ajutor pentru aproximativ o luna. In tot acest timp, scopul caravanei umanitare a fost de a salva persoanele sinistrate, de a oferi sprijin medical si de a transporta mancare si haine. In 2005, sarbatorile Pascale, au venit pentru cei din judetul Timis cu speranta!

Salvatorii BGS au ajuns in aprilie 2006 si la Rast (jud. Dolj) in 5 masini de teren cu care au transportat 3 barci de asalt cu motor, o salupa, o barca din fibra de sticla, veste de salvare, echipamente de scafandru, geci, corzi, lanterne si restul de echipament necesar in situatii de inundatii. Ajunsi in zona calamitata, au constatat ca erau singurii salvatori de la fata locului. S-au impartit in echipe si au demarat operatiunile de salvare. Astfel, au ajutat Politia sa transporte in zona de uscat intreaga arhiva, aflata in real pericol de distrugere. Au evacuat 3 persoane care se ascunsesera in podurile caselor, refuzând sa-si abandoneze bunurile. in plus, au salvat zeci de animale abandonate si aflate in pericol de inec.

 

Copii disparuti

Fidela misiunii de a salva vietile celor aflati în dificultate, Asociatia BGS, incepand cu anul 2004, s-a implicat in numeroase actiuni de cautare a copiilor disparuti.

In perioada 2004 – 2008 ne-am confruntat cu peste 20 de cazuri de acest gen, motiv pentru care in mai 2008, Asociatia BGS impreuna cu “Jurnalul National”, s-au implicat in campania de prevenire si constientizare “Copilul tau este in siguranta?”.

Continuam implicarea in aceasta directie si ne preocupam an de an, la fiecare eveniment, de orice gen, de fiecare data cand este nevoie de noi, sa ajutam parintii si copii sa se regaseasca.Campanii


Apel pentru o viata!

Asociatia BGS “Pentru Oameni” continua campania “Apel pentru o Viata”.

In luna iulie Asociatia BGS “Pentru Oameni” a dat sansa unei vieti normale Gabrielei Achim, diagnosticata cu grave problem ale coloanei. Am donat suma de 21.000 de euro necesara operatiei si tratamentelor de care Gabriela avea nevoie pentru a putea duce o viata normala ca orice copil la 14 ani.

Campania “Apel pentru o Viata” nu se opreste, vom cauta si ajuta in continuare, alaturi de voi, pe cei carora viata nu le-a zambit intotdeauna.

 

 

Apel pentru o viata!

Asociatia BGS “Pentru Oameni” continua campania “Apel pentru o Viata”.
Cel de al doilea apel din cadrul campaniei il facem pentru gemenii Cocea, Darius si Daria:
Daria - diplegie spastica, miopie forte. Diplegia spastica este o paralizie a membrelor inferioare, o hipertonie musculara. Musculatura ei este in permanența incordata, fapt care face ca mișcari normale si ușoare unui om, cum ar fi mersul, statul pe scaun, ridicatul, sa fie pentru ea o lupta impotriva propriului corp.
Darius - paraplegie flasca de etiologie necunoscuta. Are dezvoltata doar aproximativ 15% din musculatura picioarelor, fapt care face imposibila verticalizarea lui (statul in picioare) fara acea orteza speciala care susține ceea ce musculatura lui nu poate.
Asociatia BGS “Pentru Oameni” ii ajuta pe Daria si Darius cu suma de 10.000 euro.
Costurile deplasarilor pentru tratamentele și intervențiile din urmatoarea perioada vor depași 40.000 euro. La toate acestea se adauga costurile terapiilor zilnice, pe care le fac acasa.
Cei care doresc sa-i ajute pe Daria si Darius pot face donatii in urmatoarele conturi:
Cont Asociatia BGS “Pentru Oameni” : RO44 RNCB 0085 1660 5370 0001 - BCR – cu specificatia „Pentru Asociatia Mini Bebe”
Cont Asociatia “Mini Bebe”: RO83BUCU2021215948669RON deschis la Alpha Bank
Fii si tu parte din apelul pentru o viata initiat de Asociatia BGS “Pentru Oameni”

 

Apel pentru o viata!

In luna decembrie 2021, Asociatia BGS “Pentru Oameni” a initiat campania “Apel pentru o Viata”.

Primul apel din cadrul campaniei a fost facut pentru Achim Andrei Ciodar de un an si unsprezece luni care se lupta cu:

- Paralizie cerebrala severa;

- Hidrocefalie post-hemoragica tetraventriculara;

- Encefalopatie epileptica;

- Atrofie bilaterala de nerv optic;

- Retard neuro-psiho-motor sever;

Asociatia BGS “Pentru Oameni” l-a sprijinit pe Achim cu suma de 10.000 euro.

Diagnosticele lui necesita 5 interventii la spitalul ZAGIED MED din Liublin, Polonia, costul total al interventiilor fiind de 75.000 lei.

Pentru tratament si terapiile necesare din Romania are nevoie de apoximativ 90.000 lei anual.

Cei care au dorit sa-l spijine pe Achim au facut donatii in urmatoarele conturi:

Cont Asociatia BGS “Pentru Oameni” : RO44 RNCB 0085 1660 5370 0001 - BCR – cu specificatia „Pentru Achim”

Cont Asociatia “Impreuna pentru Achim”: RO32 INGB 0000 9999 1104 6210 – ING

Campania continua, si astazi il poti ajuta pe Achim!

 

 

Donare sange

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui. Asociatia BGS impreuna cu voluntarii si toti membrii Grupului BGS, contribuie anual prin campaniile de donare realizate, “Intinde o mana de ajutor”, pentru ajutarea vietilor care depind de transfuzii de sange.

Incepand din anul 2004 cu ajutorul voluntarilor, am reusit sa organizam peste 20 de campanii de donare si sa aducem alaturi de aceasta cauza peste 5000 de donatori.

 

Ajutor umanitar

Pentru noi, Mos Craciun e imbracat in albastru… In ultimii 10 ani, in fiecare an caravana BGS a pornit incarcata cu saci de alimente, haine si jucarii pentru a ajuta familiile izolate din satele din Judetul Buzau sa aiba sarbatori de iarna fericite si calduroase.

Anual, sute de astfel de pachete sunt livrate de catre voluntarii BGS oamenilor care doar viseaza la sarbatori. Aproximativ 800 de suflete sunt ajutate la fiecare sarbatoare sa aiba si ele un Craciun fericit.

Indiferent de conditiile meteo, echipa de voluntari BGS, porneste incarcata si pregatita sa mearga pana la usile familiilor mai putin norocoase.

 

Viata fara violenta

In Romania, este mai rusinos sa fii victima decat agresor…la fiecare 30 de secunde, o femeie este batuta; la fiecare 2 zile, o femeie moare din cauza violentei domestice…

Incurajam victimele violentei domestice sa vorbeasca, sa lupte si sa spere la o viata mai buna, o viata normala, fara violenta!

In anul 2014, BGS a demarat campania “Viata fara violenta”, o campanie prin care oferim femeilor abuzate servicii gratuite de monitorizare si interventie.

 

Pentru a beneficia de monitorizare si interventie gratuita victima trebuie sa faca dovada abuzului prin urmatoarele documente:

  • copie Carte de Identitate;
  • certificat medico-legal – in cazul in care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se deconteaza de AVON – telefon la *2866 (linie gratuita) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro;
  • dovada inregistrarii plangerii la Politie din care sa rezulte obiectul plangerii si identitatea partilor;
  • Adeverinta de la Asociatia de Proprietari din care sa reiasa ca persoana impotriva careia a fost formulata plangerea penala nu locuieste la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS (adeverinta se va reinnoi o data la 3 ani);
  • Copie după titlul de proprietate sau contractul de inchiriere/ comodat din care sa reiasa ca persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica, ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta si agresorul nu detin in proprietate/ folosinta comuna imobilul care corespunde obiectivului monitorizat BGS;
  • Dovada (Ordinul de protectie conform art.23 din Legea nr. 217/2003 republicata) din care sa reiasa ca accesul agresorului in locuinta este restrictionat sau limitat;
  • In situatia in care potentialul client nu locuieste la bloc, declaratie pe propria raspundere ca la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuieste persoana impotriva careia a fost formulata plangerea, iar declaratia se va reinnoi o data la 3 luni.

Serviciile de monitorizare si interventie sunt disponibile gratuit pe o perioadă de 12 luni. Echipamentul de monitorizare este proprietatea BGS si este dat in custodie clientului.

 
Evenimente


Bucurie cu o Jucarie

Evenimentul devenit deja traditie pentru Asociatia BGS, in care oameni cu inimi mari ajuta sufletele copiilor aflati in centre de plasament din toata tara.

​Luna lui Mos Craciun este pentru noi o luna plina de momente frumoase, o luna in care incercam sa aducem un strop de fericire in sufletele celor mai putin norocosi. Incepand din anul 2013 voluntarii organizeaza evenimentul “Bucurie cu o jucarie” unde biletul de intrare pentru acest consta intr-o jucarie​, iar la finalul evenimentului, jucariile stranse sunt donate copiilor din mai multe centre de plasament din tara.

Prin acest eveniment, daruim bucurie copiilor care doar viseaza la ea!

De la inceputul acestui eveniment, din 2013, prin intermediul celor 7 editii Bucurie cu o jucarie, am reusit sa facem fericiti peste 25.000 de copii.

 

Cross Invers

Cat de usor iti este sa intorci spatele cand vezi pe cineva avand o problema si sa iti vezi de cotidian?

Asociatia BGS transforma “intorsul cu spatele” intr-un gest care sa conteze! Pentru prima data in 2013, comunitatea a fost invitata sa alege cu spatele pe o distanta de 1 km pentru a sprijini cazurile unor copii care aveau nevoie de sprijin financiar pentru a depasii probleme de sanitate grave.

In cele 2 editii organizate, am reusit sa adunam peste 1200 de participanti care au sustinut cazurile a 6 copii, iar pentru fiecare alergator, au fost donati cate 10 euro catre copii care aveau nevoie, astfel 12.000 euro au fost donati.