Campanii


Apel pentru o viata!

Asociatia BGS “Pentru Oameni” continua campania “Apel pentru o Viata”.

In luna iulie Asociatia BGS “Pentru Oameni” a dat sansa unei vieti normale Gabrielei Achim, diagnosticata cu grave problem ale coloanei. Am donat suma de 21.000 de euro necesara operatiei si tratamentelor de care Gabriela avea nevoie pentru a putea duce o viata normala ca orice copil la 14 ani.

Campania “Apel pentru o Viata” nu se opreste, vom cauta si ajuta in continuare, alaturi de voi, pe cei carora viata nu le-a zambit intotdeauna.

 

 

Apel pentru o viata!

Asociatia BGS “Pentru Oameni” continua campania “Apel pentru o Viata”.
Cel de al doilea apel din cadrul campaniei il facem pentru gemenii Cocea, Darius si Daria:
Daria - diplegie spastica, miopie forte. Diplegia spastica este o paralizie a membrelor inferioare, o hipertonie musculara. Musculatura ei este in permanența incordata, fapt care face ca mișcari normale si ușoare unui om, cum ar fi mersul, statul pe scaun, ridicatul, sa fie pentru ea o lupta impotriva propriului corp.
Darius - paraplegie flasca de etiologie necunoscuta. Are dezvoltata doar aproximativ 15% din musculatura picioarelor, fapt care face imposibila verticalizarea lui (statul in picioare) fara acea orteza speciala care susține ceea ce musculatura lui nu poate.
Asociatia BGS “Pentru Oameni” ii ajuta pe Daria si Darius cu suma de 10.000 euro.
Costurile deplasarilor pentru tratamentele și intervențiile din urmatoarea perioada vor depași 40.000 euro. La toate acestea se adauga costurile terapiilor zilnice, pe care le fac acasa.
Cei care doresc sa-i ajute pe Daria si Darius pot face donatii in urmatoarele conturi:
Cont Asociatia BGS “Pentru Oameni” : RO44 RNCB 0085 1660 5370 0001 - BCR – cu specificatia „Pentru Asociatia Mini Bebe”
Cont Asociatia “Mini Bebe”: RO83BUCU2021215948669RON deschis la Alpha Bank
Fii si tu parte din apelul pentru o viata initiat de Asociatia BGS “Pentru Oameni”

 

Apel pentru o viata!

In luna decembrie 2021, Asociatia BGS “Pentru Oameni” a initiat campania “Apel pentru o Viata”.

Primul apel din cadrul campaniei a fost facut pentru Achim Andrei Ciodar de un an si unsprezece luni care se lupta cu:

- Paralizie cerebrala severa;

- Hidrocefalie post-hemoragica tetraventriculara;

- Encefalopatie epileptica;

- Atrofie bilaterala de nerv optic;

- Retard neuro-psiho-motor sever;

Asociatia BGS “Pentru Oameni” l-a sprijinit pe Achim cu suma de 10.000 euro.

Diagnosticele lui necesita 5 interventii la spitalul ZAGIED MED din Liublin, Polonia, costul total al interventiilor fiind de 75.000 lei.

Pentru tratament si terapiile necesare din Romania are nevoie de apoximativ 90.000 lei anual.

Cei care au dorit sa-l spijine pe Achim au facut donatii in urmatoarele conturi:

Cont Asociatia BGS “Pentru Oameni” : RO44 RNCB 0085 1660 5370 0001 - BCR – cu specificatia „Pentru Achim”

Cont Asociatia “Impreuna pentru Achim”: RO32 INGB 0000 9999 1104 6210 – ING

Campania continua, si astazi il poti ajuta pe Achim!

 

 

Donare sange

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui. Asociatia BGS impreuna cu voluntarii si toti membrii Grupului BGS, contribuie anual prin campaniile de donare realizate, “Intinde o mana de ajutor”, pentru ajutarea vietilor care depind de transfuzii de sange.

Incepand din anul 2004 cu ajutorul voluntarilor, am reusit sa organizam peste 20 de campanii de donare si sa aducem alaturi de aceasta cauza peste 5000 de donatori.

 

Ajutor umanitar

Pentru noi, Mos Craciun e imbracat in albastru… In ultimii 10 ani, in fiecare an caravana BGS a pornit incarcata cu saci de alimente, haine si jucarii pentru a ajuta familiile izolate din satele din Judetul Buzau sa aiba sarbatori de iarna fericite si calduroase.

Anual, sute de astfel de pachete sunt livrate de catre voluntarii BGS oamenilor care doar viseaza la sarbatori. Aproximativ 800 de suflete sunt ajutate la fiecare sarbatoare sa aiba si ele un Craciun fericit.

Indiferent de conditiile meteo, echipa de voluntari BGS, porneste incarcata si pregatita sa mearga pana la usile familiilor mai putin norocoase.

 

Viata fara violenta

In Romania, este mai rusinos sa fii victima decat agresor…la fiecare 30 de secunde, o femeie este batuta; la fiecare 2 zile, o femeie moare din cauza violentei domestice…

Incurajam victimele violentei domestice sa vorbeasca, sa lupte si sa spere la o viata mai buna, o viata normala, fara violenta!

In anul 2014, BGS a demarat campania “Viata fara violenta”, o campanie prin care oferim femeilor abuzate servicii gratuite de monitorizare si interventie.

 

Pentru a beneficia de monitorizare si interventie gratuita victima trebuie sa faca dovada abuzului prin urmatoarele documente:

  • copie Carte de Identitate;
  • certificat medico-legal – in cazul in care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se deconteaza de AVON – telefon la *2866 (linie gratuita) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro;
  • dovada inregistrarii plangerii la Politie din care sa rezulte obiectul plangerii si identitatea partilor;
  • Adeverinta de la Asociatia de Proprietari din care sa reiasa ca persoana impotriva careia a fost formulata plangerea penala nu locuieste la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS (adeverinta se va reinnoi o data la 3 ani);
  • Copie după titlul de proprietate sau contractul de inchiriere/ comodat din care sa reiasa ca persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica, ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta si agresorul nu detin in proprietate/ folosinta comuna imobilul care corespunde obiectivului monitorizat BGS;
  • Dovada (Ordinul de protectie conform art.23 din Legea nr. 217/2003 republicata) din care sa reiasa ca accesul agresorului in locuinta este restrictionat sau limitat;
  • In situatia in care potentialul client nu locuieste la bloc, declaratie pe propria raspundere ca la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuieste persoana impotriva careia a fost formulata plangerea, iar declaratia se va reinnoi o data la 3 luni.

Serviciile de monitorizare si interventie sunt disponibile gratuit pe o perioadă de 12 luni. Echipamentul de monitorizare este proprietatea BGS si este dat in custodie clientului.