Campanii


Donare sange

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui. Asociatia BGS impreuna cu voluntarii si toti membrii Grupului BGS, contribuie anual prin campaniile de donare realizate, “Intinde o mana de ajutor”, pentru ajutarea vietilor care depind de transfuzii de sange.

Incepand din anul 2004 cu ajutorul voluntarilor, am reusit sa organizam peste 20 de campanii de donare si sa aducem alaturi de aceasta cauza peste 5000 de donatori.

 

Ajutor umanitar

Pentru noi, Mos Craciun e imbracat in albastru… In ultimii 10 ani, in fiecare an caravana BGS a pornit incarcata cu saci de alimente, haine si jucarii pentru a ajuta familiile izolate din satele din Judetul Buzau sa aiba sarbatori de iarna fericite si calduroase.

Anual, sute de astfel de pachete sunt livrate de catre voluntarii BGS oamenilor care doar viseaza la sarbatori. Aproximativ 800 de suflete sunt ajutate la fiecare sarbatoare sa aiba si ele un Craciun fericit.

Indiferent de conditiile meteo, echipa de voluntari BGS, porneste incarcata si pregatita sa mearga pana la usile familiilor mai putin norocoase.

 

Viata fara violenta

In Romania, este mai rusinos sa fii victima decat agresor…la fiecare 30 de secunde, o femeie este batuta; la fiecare 2 zile, o femeie moare din cauza violentei domestice…

Incurajam victimele violentei domestice sa vorbeasca, sa lupte si sa spere la o viata mai buna, o viata normala, fara violenta!

In anul 2014, BGS a demarat campania “Viata fara violenta”, o campanie prin care oferim femeilor abuzate servicii gratuite de monitorizare si interventie.

 

Pentru a beneficia de monitorizare si interventie gratuita victima trebuie sa faca dovada abuzului prin urmatoarele documente:

  • copie Carte de Identitate;
  • certificat medico-legal – in cazul in care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se deconteaza de AVON – telefon la *2866 (linie gratuita) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro;
  • dovada inregistrarii plangerii la Politie din care sa rezulte obiectul plangerii si identitatea partilor;
  • Adeverinta de la Asociatia de Proprietari din care sa reiasa ca persoana impotriva careia a fost formulata plangerea penala nu locuieste la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS (adeverinta se va reinnoi o data la 3 ani);
  • Copie după titlul de proprietate sau contractul de inchiriere/ comodat din care sa reiasa ca persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica, ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta si agresorul nu detin in proprietate/ folosinta comuna imobilul care corespunde obiectivului monitorizat BGS;
  • Dovada (Ordinul de protectie conform art.23 din Legea nr. 217/2003 republicata) din care sa reiasa ca accesul agresorului in locuinta este restrictionat sau limitat;
  • In situatia in care potentialul client nu locuieste la bloc, declaratie pe propria raspundere ca la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuieste persoana impotriva careia a fost formulata plangerea, iar declaratia se va reinnoi o data la 3 luni.

Serviciile de monitorizare si interventie sunt disponibile gratuit pe o perioadă de 12 luni. Echipamentul de monitorizare este proprietatea BGS si este dat in custodie clientului.