Campanii


Apel pentru o viață!

Asociația BGS “Pentru Oameni” continuă campania “Apel pentru o Viață”.

În luna iulie Asociația BGS “Pentru Oameni” a dat șansa unei vieți normale Gabrielei Achim, diagnosticată cu grave problem ale coloanei. Am donat suma de 21.000 de euro necesară operației și tratamentelor de care Gabriela avea nevoie pentru a putea duce o viață normală ca orice copil la 14 ani.

Campania “Apel pentru o Viață” nu se oprește, vom căuta și ajuta în continuare, alături de voi, pe cei cărora viața nu le-a zambit întotdeauna.

 

 

Apel pentru o viață!

Asociația BGS “Pentru Oameni” continuă campania “Apel pentru o Viață”.
Cel de al doilea apel din cadrul campaniei îl facem pentru gemenii Cocea, Darius și Daria:
Daria - diplegie spastică, miopie forte. Diplegia spastică este o paralizie a membrelor inferioare, o hipertonie musculară. Musculatura ei este în permanența încordată, fapt care face ca mișcari normale și ușoare unui om, cum ar fi mersul, statul pe scaun, ridicatul, să fie pentru ea o luptă împotriva propriului corp.
Darius - paraplegie flască de etiologie necunoscută. Are dezvoltată doar aproximativ 15% din musculatura picioarelor, fapt care face imposibilă verticalizarea lui (statul în picioare) fără acea orteză specială care susține ceea ce musculatura lui nu poate.
Asociația BGS “Pentru Oameni” îi ajută pe Daria și Darius cu suma de 10.000 euro.
Costurile deplasărilor pentru tratamentele și intervențiile din următoarea perioadă vor depăși 40.000 euro. La toate acestea se adaugă costurile terapiilor zilnice, pe care le fac acasă.
Cei care doresc să-i ajute pe Daria și Darius pot face donații în următoarele conturi:
Cont Asociația BGS “Pentru Oameni” : RO44 RNCB 0085 1660 5370 0001 - BCR – cu specificația „Pentru Asociația Mini Bebe”
Cont Asociația “Mini Bebe”: RO83BUCU2021215948669RON deschis la Alpha Bank
Fii și tu parte din apelul pentru o viață inițiat de Asociația BGS “Pentru Oameni”.

 

Apel pentru o viață!

În luna decembrie 2021, Asociația BGS “Pentru Oameni” a inițiat campania “Apel pentru o Viață”.

Primul apel din cadrul campaniei a fost facut pentru Achim Andrei Ciodar de un an și unsprezece luni care se lupta cu:

- Paralizie cerebrală severă;

- Hidrocefalie post-hemoragică tetraventriculară;

- Encefalopatie epileptică;

- Atrofie bilaterală de nerv optic;

- Retard neuro-psiho-motor sever;

Asociația BGS “Pentru Oameni” l-a sprijinit pe Achim cu suma de 10.000 euro.

Diagnosticele lui necesită 5 intervenții la spitalul ZAGIED MED din Liublin, Polonia, costul total al intervențiilor fiind de 75.000 lei.

Pentru tratament și terapiile necesare din România are nevoie de apoximativ 90.000 lei anual.

Cei care au dorit să-l spijine pe Achim au facut donații în următoarele conturi:

Cont Asociația BGS “Pentru Oameni” : RO44 RNCB 0085 1660 5370 0001 - BCR – cu specificația „Pentru Achim”

Cont Asociația “Împreună pentru Achim”: RO32 INGB 0000 9999 1104 6210 – ING

Campania continuă, și astăzi îl poți ajuta pe Achim!

 

 

Donare sange

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supravieţui. Asociația BGS împreună cu voluntarii și toți membrii Grupului BGS, contribuie anual prin campaniile de donare realizate, “Întinde o mână de ajutor”, pentru ajutarea vieților care depind de transfuzii de sânge.

Începând din anul 2004 cu ajutorul voluntarilor, am reușit să organizam peste 20 de campanii de donare și să aducem alături de această cauză peste 5000 de donatori.

 

Ajutor umanitar

Pentru noi, Moș Crăciun e îmbrăcat în albastru… În ultimii 10 ani, în fiecare an caravana BGS a pornit încărcată cu saci de alimente, haine și jucării pentru a ajuta familiile izolate din satele din Județul Buzău să aibă sărbători de iarnă fericite și călduroase.

Anual, sute de astfel de pachete sunt livrate de către voluntarii BGS oamenilor care doar visează la sărbători. Aproximativ 800 de suflete sunt ajutate la fiecare sărbătoare să aibă și ele un Crăciun fericit.

Indiferent de condițiile meteo, echipa de voluntari BGS, pornește încărcată și pregatită să meargă până la ușile familiilor mai puțin norocoase.

 

Viața fără violență

În România, este mai rușinos să fii victimă decât agresor…la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută; la fiecare 2 zile, o femeie moare din cauza violenței domestice…

Încurajăm victimele violenței domestice să vorbească, să lupte și să spere la o viață mai bună, o viață normală, fără violență!

În anul 2014, BGS a demarat campania “Viața fără violență”, o campanie prin care oferim femeilor abuzate servicii gratuite de monitorizare și intervenție.

 

Pentru a beneficia de monitorizare și intervenție gratuită victima trebuie să facă dovada abuzului prin următoarele documente:

  • copie Carte de Identitate;
  • certificat medico-legal – în cazul în care victima nu poate suporta costurile pentru eliberarea certificatului i se decontează de AVON – telefon la *2866 (linie gratuită) sau mail la contact@avoncampaniisociale.ro;
  • dovada înregistrării plângerii la Poliție din care să rezulte obiectul plângerii și identitatea parților;
  • Adeverință de la Asociația de Proprietari din care să reiasă ca persoana împotriva careia a fost formulată plângerea penală nu locuiește la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS (adeverința se va reînnoi o dată la 3 ani);
  • Copie după titlul de proprietate sau contractul de închiriere/ comodat din care să reiasă că persoana a carei viață, integritate fizică sau psihică, ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență și agresorul nu dețin în proprietate/ folosință comună imobilul care corespunde obiectivului monitorizat BGS;
  • Dovada (Ordinul de protecție conform art.23 din Legea nr. 217/2003 republicată) din care să reiasă că accesul agresorului în locuință este restricționat sau limitat;
  • În situația în care potențialul client nu locuiește la bloc, declarație pe propria răspundere că la adresa care corespunde obiectivului monitorizat BGS nu locuiește persoana împotriva căreia a fost formulată plângerea, iar declarația se va reînnoi o dată la 3 luni.

Serviciile de monitorizare și intervenție sunt disponibile gratuit pe o perioadă de 12 luni. Echipamentul de monitorizare este proprietatea BGS și este dat în custodie clientului.