Actiuni


Deszapeziri

Povestea noastra incepe in anul 1999, cand, pentru prima data, Salvatorii BGS, s-au echipat, s-au urcat in masini, si au pornit spre a ajuta cele cateva zeci de oameni blocati pentru mai bine de 12 ore de zapada si gerul rece in zona Oltenita. Aceasta prima actiune a fost o reusita, iar echipa noastra a venit in sprijinul oamenilor, reusind sa le duca provizii si sa ii scoata din pericolul de inghet.

Voluntarii BGS au continuat sa se implice, iar in anul 2003, au pornit in salvarea oamenilor izolati de zapezi de cativa metri, oameni disperati cautand un sprijin, intrucat utilajele de deszapezire nu mai faceau fata, iar ei riscau sa sufere de degeraturi si infometari.

Cea mai mare actiune de deszapezire a avut loc in anul 2012, cand echipa de voluntari BGS, formata din 210 voluntari si 42 masini de teren, s-a deplasat in zona Glodeanu Silistea, jud Buzau zona care a fost puternic afectata de caderile masive de zapada si de viscol. Impreuna au reusit sa ajute cele peste 4000 de suflete aflate in pericol din cauza zapezilor care depaseau 7 metri inaltime.

 

Inundatii

Natura ne-a invatat ca in fata ei suntem mici, dar ca impreuna putem sa ii ajutam pe cei in nevoie! In timpul inundatiilor din 2004 din judetul Ialomita, echipa de Salvatori BGS a luptat sa ii ajute pe cei care, intr-o clipa si-au vazut casele, animalele si agoniseala de o viata, spulberate…

In anul 2005, cand mii de oameni au fost afectati de inundatii in judetul Timis, echipe de salvatori BGS, agenti si medici BGS, au plecat in satele inundate si au fost alaturi de oamenii care aveau nevoie de ajutor pentru aproximativ o luna. In tot acest timp, scopul caravanei umanitare a fost de a salva persoanele sinistrate, de a oferi sprijin medical si de a transporta mancare si haine. In 2005, sarbatorile Pascale, au venit pentru cei din judetul Timis cu speranta!

Salvatorii BGS au ajuns in aprilie 2006 si la Rast (jud. Dolj) in 5 masini de teren cu care au transportat 3 barci de asalt cu motor, o salupa, o barca din fibra de sticla, veste de salvare, echipamente de scafandru, geci, corzi, lanterne si restul de echipament necesar in situatii de inundatii. Ajunsi in zona calamitata, au constatat ca erau singurii salvatori de la fata locului. S-au impartit in echipe si au demarat operatiunile de salvare. Astfel, au ajutat Politia sa transporte in zona de uscat intreaga arhiva, aflata in real pericol de distrugere. Au evacuat 3 persoane care se ascunsesera in podurile caselor, refuzând sa-si abandoneze bunurile. in plus, au salvat zeci de animale abandonate si aflate in pericol de inec.

 

Copii disparuti

Fidela misiunii de a salva vietile celor aflati în dificultate, Asociatia BGS, incepand cu anul 2004, s-a implicat in numeroase actiuni de cautare a copiilor disparuti.

In perioada 2004 – 2008 ne-am confruntat cu peste 20 de cazuri de acest gen, motiv pentru care in mai 2008, Asociatia BGS impreuna cu “Jurnalul National”, s-au implicat in campania de prevenire si constientizare “Copilul tau este in siguranta?”.

Continuam implicarea in aceasta directie si ne preocupam an de an, la fiecare eveniment, de orice gen, de fiecare data cand este nevoie de noi, sa ajutam parintii si copii sa se regaseasca.