Activitățile Grupului BGS
se concentrează în jurul unui element cheie:

SIGURANŢA VIEŢII.

BGS Divizia Medicală face parte din Grupul BGS, alături de BGS Divizia de Securitate şi de Asociaţia BGS Divizia Dezastre şi Calamităţi. Ambulanța BGS Medical Unit este dedicată excelenţei în serviciile medicale de urgenţă şi de medicina muncii şi promovării standardelor înalte de practică medicală.

Misiunea companiei

Să fim principalul furnizor privat de asistenţă medicală de urgenţă şi de medicina muncii, prin calitatea serviciilor furnizate cu profesionalism şi devotament şi prin satisfacţia clienţilor. Să ne dezvoltăm permanent serviciile şi să ocupăm locul I pe piaţă, la nivel naţional şi regional.

Viziunea companiei

Ambulanța BGS Medical Unit este şi va rămâne compania furnizoare de servicii medicale de urgenţă şi de medicina muncii care trasează standardele în România, depăşind aşteptările clienţilor, angajaţilor şi acţionarilor.

Valorile companiei

Ocrotirea cu dragoste şi devotament:
a sănătăţii oamenilor, în special a celor care au o nevoie stringentă / urgenţă medicală;

Responsabilitatea:
totală, pentru intervenţii reuşite în timp optim;

Incoruptibilitate, integritate morală:
faţă de pacient;

Profesionalism:
şi etică medicală, pentru atingerea performaneței;

Siguranţă:
pentru că facem faţă celor mai dure provocări şi garantăm prin calitatea serviciilor apartenenţa la Grupul BGS;

Munca în echipă:
mobilizare salvatoare, respect reciproc;

Tehnologie de ultimă generaţie:
valorificând inteligenţa şi precizia în scopul îmbunătăţirii sănătăţii;

Accesibilitate:
serviciile noastre sunt şi vor rămâne accesibile oricui.

Istoric

2003: Ambulanța BGS Medical Unit a luat fiinţă din dorinţa de a oferi pe piaţa medicală un serviciu bazat pe viteza de reacţie, pe profesionalism şi pe standarde occidentale. Noua companie fondează Grupul BGS împreună cu BGS Divizia de Securitate, întregind pachetul de servicii BGS, create pentru siguranţa deplină a persoanei. Activitatea desfăşurată la început a fost cea de medicină de urgenţă prespitalicească (ambulanţă), fiind recrutate în acest scop 45 de cadre medicale (medici, asistenţi, ambulanţieri, dispeceri). Din punct de vedere logistic, Ambulanța BGS Medical Unit beneficia de o ambulanţă tip ARTI (ambulanţă de resuscitare şi terapie intensivă), 4 ambulanţe tip A şi de 20 de autoturisme Matiz, destinate asistenţei medicale la domiciliu – fiind iniţiatorul acestui serviciu pe piaţa medicală din România. De asemenea, Ambulanța BGS a fost prima care a introdus ambulanţele 4×4 şi motocicletele, pentru intervenţiile medicale de urgenţă în zone greu accesibile.

2004: În ianuarie se înfiinţează Departamentul de Medicina Muncii. Concomitent, noile investiţii în ambulanţe de tip ARTI şi calitatea serviciilor caracterizate de profesionalism şi reacţie rapidă conferă Ambulanței BGS un loc printre primii trei furnizori de servicii medicale de urgenţă din România. Pachetul de servicii ambulanţă + medicina muncii a fost primit de piaţă cu entuziasm, fapt pentru care au fost încheiate primele 150 de contracte cu firme private.

2005: An de creştere şi consolidare, numărul clienţilor şi al partenerilor medicali dublându-se. Ambulanța BGS participă la acţiuni umanitare ample, de salvare a victimelor inundaţiilor, şi la căutările de copii dispăruţi. Vara acestui an marchează un moment important în istoricul Grupului BGS: Ambulanța BGS Medical Unit şi BGS Divizia de Securitate înfiinţează Asociaţia nonprofit „BGS pentru Situaţii de Dezastre şi Calamităţi”.

2006: A fost demarat al treilea segment de activitate, prin înfiinţarea Clinicii BGS, formată din primele cabinete medicale de specialitate: psihologie, medicină internă, pediatrie. Serviciul de medicină de urgenţă prespitalicească a fost dotat cu încă 6 ambulanţe tip ARTI, fapt care a poziţionat Ambulanța BGS pe locul I pe piaţă, din punctul de vedere al capabilităţii şi al logisticii.

2007: Ambulanța BGS devine lider naţional pe segmentul transportului medical de pacienţi dializaţi (a patra direcţie de activitate), având puncte de lucru deschise în toate zonele ţării: trei în Bucureşti, câte unul în Bacău, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Oneşti, Oradea, Piteşti, Ştei. De asemenea, se lansează un alt serviciu medical inedit de pe piaţa românească: transporturi medicalizate cu avionul-ambulanță în orice colț al lumii. Clinica BGS este prima clinică privată care funcţionează în regim de urgenţă 24h/24. Continuă implicările în acţiunile sociale. Ambulanța BGS implementează noi proiecte, astfel încât promisiunea făcută oamenilor să fie mereu respectată: ajung primii, oferind cele mai bune servicii..

2009: Ambulanţa BGS devine membru al Camerei de Comerţ Româno-Americane şi membru fondator al Asociaţiei Serviciilor Private de Ambulanţă din România (A.S.P.A.R.)

2010: La şapte ani de la lansare, Ambulanța BGS se bucură de o ascensiune majoră, beneficiind de recunoaştere şi apreciere. Creşterea continuă a numărului de solicitări şi de abonaţi relevă faptul că oamenii percep serviciile Ambulanţei BGS ca deosebit de interesante şi necesare, ei alegându-ne în primul rând pentru viteza de reacţie, apoi pentru profesionalismul medicilor şi politicii companiei de apropiere faţă de oameni şi nu în ultimul rând datorită preţurilor foarte accesibile!

Identitatea companiei

Avem satisfacţia că din 2003, BGS Divizia Medicală a reuşit să se impună pe piaţa serviciilor medicale private ca lider şi să traseze standardele de calitate pe segmentul asistenţei medicale de urgenţă prespitaliceşti:

 • cea mai rapidă viteză de reacţie;
 • cel mai bine selectat personal medical, special format şi dedicat nevoilor pacienţilor;
 • cel mai mare parc auto cu cele mai performanţe şi adaptabile vehicule (de la ambulanţe ARTI – ambulanţe de resuscitare şi terapie intensivă, până la ambulanţe 4×4 – pentru teren accidentat şi motociclete – pentru a pătrunde în zone greu accesibile);
 • cele mai fiabile dotări de specialitate, la standarde occidentale;
 • cele mai bune şi flexibile pachete de servicii;
 • cel mai bun raport calitate / preţ – toate acestea pentru ca beneficiarii serviciilor noastre să continue să creadă în forţa noastră şi să ne considere cel mai sigur furnizor de servicii medicale private din România.

Competitivitatea companiei noastre a fost în nenumărate rânduri recunoscută şi evidenţiată de partenerii prestigioşi cu care am colaborat: clinici medicale din străinătate şi clinici private şi de stat din România.

BGS înseamnă Management Integrat, având dublă certificare:
  • Certificarea SRAC a sistemului de management al calității – standard ISO 9001
  • Certificarea IQNET a sistemului de management al calității – standard ISO 9001
De-a lungul timpului BGS Divizia Medicală a obținut numeroase premii și distincții:
   • Locul 1 în Top Afaceri România, top realizat pentru România, localitatea Sectorul 3, pentru activităţi de asistenţă medicală generală.
   • Locul 1 în Top Profit România, top realizat pentru România, localitatea Sectorul 3, pentru activităţi de asistenţă medicală generală.
   • Locul 1 în Top Profit România, top realizat pentru România Întreprinderi Mijlocii, localitatea Sectorul 3, pentru Activităţi referitoare la sănătatea umană.
   • American Chamber of Commerce in Romania – Membership Certificate 2009 BGS Medical Unit
Compania MEDICAL
Compania MEDICAL
Compania MEDICAL
Compania MEDICAL

Reglementări și licențe

Legislaţia specifică serviciilor de medicină de familie, medicina muncii, asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat:

 

Ambulanţa BGS Medical Unit S.R.L. deţine următoarele certificate şi licenţe de funcţionare:

 • Avizul pentru medicină generală şi medicina muncii nr. 4565/14.10.2003;
 • Avizul pentru medicina de urgenţă nr. 4663/11.12.2003;
 • Certificatele eliberate de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti nr. 93521/17.02.2004 (pentru specialităţile medicină generală şi medicina muncii) şi nr. 93521/17.12.2004 (pentru medicina de urgenţă);
 • Autorizaţia de funcţionare pentru serviciul de ambulanţă nr. 2194/17.12.2004, eliberată de Ministerul Sănătăţii – Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, Ambulanţa BGS fiind autorizată să desfăşoare activităţi de asistenţă medicală prespitalicească şi transport sanitar, în condiţiile stabilite de ordinul ministrului sănătăţii nr. 270/2004, privind asistenţa medicală prespitalicească.
 • Avizare ISO 9001.